Slide toggle

Tamla by Sputnes

Mitt namn är Sara Sputnes, och jag kommer från Säter i Dalarna.

Jag har lång erfarenhet av att driva eget inom modebranschen. Våren 2019 när min dotter var åtta månader föddes idén om mitt nuvarande projekt Tamla by Sputnes. Tillsammans med min mamma gör jag turbaner, hårband och diadem, men också leggings och klänningar. Alla våra produkter är sydda i återvunnet material, GOTS-certifierad ekologisk trikå eller i deadstock-textil.

Hösten 2019 flyttade jag hela familjen till Barcelona – hundar, ungar och sambo – för att läsa en master i fashion and design industry management.

Hösten 2020 kom vi tillbaka till Sverige. Detta mycket på grund av pandemin, men också för att jag ville satsa fullt ut på Tamla by Sputnes.

Och nu är vi här!

Find me at Tent 6 Aug 28-29

Receive the latest news

Sign up for newsletter!

Be the first to get updated about all the fun things we are up to!!